Cami ve Mescitlerde Ozon

Ülkemizde bulunan cami ve mescitlerimiz; İbadet yapılan kısım,  Abdest alınan kısımAyakkabılık ve Tuvaletlerden oluşmaktadır.

Büyük şehirlerimizden tutunda en küçük yerleşim birimlerine kadar bulunan her camimizde bu durum böyledir. Ancak en büyük sıkıntıda burada başlamaktadır. Abdest alındıktan sonra ıslak ayak ve çoraplarla girilen camilerimizin yerlerinde bulunan halılar bu ıslaklığı çekmek suretiyle ıslanmaktadır. Yeteri kadar havalandırması olmayan camilerde halı kurumamakta ve tabandan gelen rutubetinde etkisiyle birlikte küflenmeye ve kokmaya başlamaktadır. Bunun dışında diğer etkenlerinde katkısıyla maalesef ibadethanelerimiz istenilen hava kalitesinden uzak mekanlar haline gelmektedir. Kutsal mekânlarımız olan cami ve mescitlerimizdeki bu kötü kokular hepimizin malumudur. Cami görevlileri başta gülsuyu olmak üzere çeşitli esans ve parfümlerle bu kokuyu yok etmeye çalışmakta ancak başarılı olamamaktadırlar. Çünkü alttan gelen koku sürekli üremekte üstüne sıkılan koku ise bir süre sonra uçup gitmektedir. Hal böyle olunca da sorun kök salmakta ibadet edenleri çok rahatsız etmektedir.

Çözüm O3 Aktif Oksijen cihazı kullanımıdır.

OZON

  • Kötü kokuları yok eder
  • Özellikle rutubetli ortamlarda üreyen küf ve mantarları yok eder oluşmasını engeller
  • Öksürük ve solunum yoluyla yayılan hastalıkların yayılmasına ve bulaşmasına engel olur.
  • Sürekli hijyen sağlar.
  • Tuvalet ve abdesthanelerdeki mikrop bakteri ve virüsleri öldürür.
  • Ozon gaz olarak uygulandığında özellikle koku ve bakteri kaynağı olan ve temizlenmesi çok zor olan halı ve kilimlerde çok iyi netice verir. Halı ve kilimlerin altı dahil her noktasına ulaştığından hijyen ve kokuda camilerimizde sürekli kullanılması gereken mühim bir cihazdır.